Recipe for making Arvi leaves|अरवी के पत्ते बनाने की विधि

 Recipe for making Arvi leaves|अरवी के पत्ते बनाने की विधि


शिया:

 अरवी एक किलो छोड़ता है

 एक कप घी

 बेसन आधा किलो

 नमक और काली मिर्च स्वाद के लिए

 व्यंजन विधि:

 बेसन को पानी में मिलाकर दही की तरह पतला कर लें. नमक, काली मिर्च, जीरा डालें और मिलाएँ। एक पैन में घी गरम करें और अरवी के पत्तों पर बेसन भूनें। बेसन को ज्यादा पतला न करें और पत्तों के दोनों तरफ अच्छी तरह लगाएं। 

Recipe for making Arvi leaves 




English 

Shia:

  Arvi drops a kilo

  a cup of ghee

  gram flour half kilo

  salt and pepper to taste

  recipe:

  Mix gram flour in water and dilute it like curd. Add salt, pepper, cumin and mix. Heat ghee in a pan and fry gram flour on arvi leaves. Do not dilute the gram flour too much and apply it well on both the sides of the leaves.

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