Chicken Recipes|चिकन व्यंजनों
Chicken Recipes|चिकन व्यंजनों
पूरी तैयारी का समय
20 मिनट
खाना पकाने के समय
40 मिनट
यह कितने लोगों के लिए है?
4 व्यक्ति
सामग्री - सामग्री
1 चिकन या बकरी का मांस एक किलो 2 तेल एक कटोरी 3 प्याज एक टुकड़ा 4 टमाटर दो टुकड़े 5 लहसुन अदरक कुचल दो बड़े चम्मच 6 नमक एक चम्मच 7 लाल मिर्च एक चम्मच 8 भुना और कटा हरा धनिया, भुना हुआ कोटाज़ीरा डेढ़ बड़े चम्मच 9 2 अदरक के चम्मच बारीक कटा हुआ 10 कटी हुई काली मिर्च 1 चम्मच 11 हरा धनिया सजाने के लिए 12 एक नींबू का रस
स्टेप बाय स्टेप निर्देश - बनाने की विधि
1 सबसे पहले तेल गरम करें और प्याज को भून लें।
2 फिर इसमें चिकन डालकर चिकन को हल्का सुनहरा होने तक भूनें फिर अदरक लहसुन का पेस्ट डालें।
3 हल्का भून कर बारीक कटे टमाटर डाल कर तब तक भूनिये जब तक टमाटर पिघल न जाए और छिलका न दिखाई दे, फिर नमक और लाल मिर्च डालकर भून लें, कटा हरा धनिया और जीरा, अदरक और मोटी कटी हुई काली मिर्च डालें और अंत में नींबू का रस डालकर पकाएँ 10 मिनट के लिए ढककर छोड़ दें।
4 परोसने से पहले हरा धनिया छिड़कें, कढ़ाई का मीट तैयार है.
Chicken Recipes
full preparation time
20 minutes
cooking time
40 minutes
How many people is this for?
4 person
material - material
1 kg of chicken or goat meat 2 oil 1 bowl 3 onion 1 piece 4 tomato 2 pieces 5 garlic ginger crushed 2 tbsp 6 salt 1 tsp 7 red chilli 1 spoon 8 roasted and chopped coriander, roasted kotazira one and a half tbsp 9 2 teaspoons ginger finely chopped 10 chopped black pepper 1 teaspoon 11 green coriander for garnishing 12 juice of one lemon
Step by Step Instructions - Recipe
First heat the oil and fry the onion.
2 Then add chicken and fry the chicken till it becomes light golden then add ginger garlic paste.
Add 3 finely chopped tomatoes and fry them till the tomatoes melt and the peel is visible, then add salt and red chilies and fry them, add chopped coriander and cumin, ginger and thickly chopped black pepper and finally Add lemon juice and cook covered for 10 minutes.
4 Sprinkle coriander leaves before serving, the kadhai meat is ready.
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